Cutremure stiri: 501

Dodon: Sîntem gata să oferim o platformă pentru negocieri între partide

27 feb. 2019,, 15:10   Politică
5893 2

Administrația Președintelui Moldovei este gata să ofere o platformă pentru negocieri între partidele care au ajuns în noul Parlament, a declarat Preşedintele Igor Dodon.

Potrivit agenţiei Infotag, în ajun, el a discutat cu Ambasadorul SUA în RM, Dereck J. Hogan, subiecte „ce țin de politica internă și cea externă a Moldovei, acordînd o atenție deosebită alegerilor parlamentare care s-au desfășurat la 24 februarie”.

Şeful statului a informat despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

„Consider că trebuie să ne abținem de la declarații politice pînă ce instanțele se vor pronunţa pe marginea contestărilor care au fost depuse anterior de către concurenții electorali în privința rezultatelor alegerilor în unele circumscripții electorale”, a subliniat Dodon.

Potrivit lui, de asemenea, este necesară confirmarea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova, după care „vom putea trece la etapa negocierilor dintre partidele politice care au acces în Parlament”.

„În acest context, am reconfirmat faptul că Administrația Președintelui RM este gata să ofere o platformă pentru astfel de negocieri, cu scopul de a identifica o configurare legală și legitimă a Parlamentului de legislatură nouă și a viitorului Guvern al țării noastre”, a declarat Dodon.

El şi-a exprimat speranța că noul Parlament va promova o politică externă echilibrată.

„Voi propune liderilor partidelor politice să ia această abordare ca bază pentru formarea majorității parlamentare”, a spus şeful statului.

Săptămîna trecută, el a spus că, imediat după alegeri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor care vor trece în Parlament să discute despre funcționarea în continuare a structurilor puterii și formarea Guvernului. După alegeri, Igor Dodon a declarat că „este prematur pentru a face bilanţul alegerilor” și nu are niciun sens să se întîlnească cu liderii partidelor pînă cînd nu vor fi aprobate rezultatele alegerilor și nu vor fi examinate toate contestaţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав