Cutremure stiri: 505

Grosu nu vede motive ca Ozerov să nu fie acreditat

19 sep. 22:45   Politică
4 ore in urma 444 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu nu vede niciun motiv pentru care candidatura lui Oleg Ozerov, noul ambasador propus de Federația Rusă în Republica Moldova, să nu fie acceptată.

Deși Ozerov are un background care, potrivit unor experți, „pune în gardă”, Grosu este de părere că trimisul Rusiei la Chișinău trebuie lăsat „să se manifeste”. Oleg Ozerov a fost coordonator al mercenarilor Wagner în Africa, scrie TV8.

„Lăsați-l să se manifeste, să demonstreze că vrea să promoveze prietenia între țările noastre”, a menționat Igor Grosu în cadrul ediției de joi, 19 septembrie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În opinia spicherului Legislativului, respingerea candidaturii lui Oleg Ozerov ar fi nepotrivită acum.

„Eu intuiesc că opțiunea pe care o vociferează unii experți ar fi o pistă suplimentară să se victimizeze rușii, să spună cît de anti-ruși sînt cei de la Chișinău”, a explicat Igor Grosu.


„Este prematur să ne pronunțăm care o să fie prestația sa. Vine cu o experiență, a activat în Africa, în Orient, în zone cu tensiuni. Eu sper că dumnealui vine cu intenții bune în Republica Moldova. Acuma noi nu ne facem iluzii că e un mare iubitor plaiurilor moldave. Foarte mult sper să aibă o prestație decentă”, a adăugat președintele Parlamentului.

Pe 10 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care l-a retras pe Oleg Vasnețov din funcția de ambasador al Rusiei în Republica Moldova, funcție pe care a ocupat-o din 2018. Locul lui ar putea fi ocupat de Oleg Ozerov. Acesta a lucrat în Siria, Tunisia, Franța, Arabia Saudită și a fost implicat în reglementările din Orientul Mijlociu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав