Cutremure stiri: 502

Pretinsul Guvern Filip a fost convocat în ședință

10 iun. 2019,, 12:05   Politică
4407 2

Pretinsul prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi în ședință miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre modul de funcționare a Guvernului în contextul actualei situații politice, informează Noi.md.

Așa zisul premier a cerut să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încît cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice.

Potrivit unui comunicat de presă, la 7 iunie, Curtea Constituțională a statuat că termenul limită de formare a Guvernului a expirat, iar președintele este obligat să dizolve Parlamentul. Pentru că șeful statului a refuzat să-și îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a hotărît că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar. La 9 iunie, Pavel Filip a semnat decretul privind desfășurarea scrutinului la 6 septembrie curent.

Reamintim că la 8 iunie PSRM și Blocul ACUM au semnat un acord de colaborare, după care au ales în funcția de speaker al legislativului pe Zinaida Greceanîi, Maia Sandu a fost numită în funcția de prim-ministru. Parlamentul și Guvernul nou ales a fost recunoscut de partenerii externi au Republicii Moldova și au îndemnat PDM să transmită pașnic puterea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав