Cutremure stiri: 505

Stoianoglo despre fondurile UE promise Moldovei: „Mă tem că sîntem împinși într-o capcană a datoriilor”

17 oct. 09:23   Politică
3 ore in urma 875 0

Fostul procuror general și candidat la alegerile prezidențiale, Alexandru Stoianoglo, a venit cu un comentariu în legătură cu fondurile promise Moldovei de Uniunea Europeană, exprimîndu-și îngrijorările cu privire la modul în care acestea vor fi utilizate, transmite Noi.md

El a subliniat faptul că, săptămîna trecută, țării i s-au promis noi fonduri, majoritatea sub formă de împrumuturi, însă ridică întrebări legate de cine solicită aceste sume și care este scopul lor.

„Săptămîna trecută, Moldovei i s-au promis din nou fonduri, majoritatea sub formă de împrumut. Întrebarea mea este: cine cere acești bani? Și dacă sînt solicitați, care este scopul lor? Pentru ce vor fi folosiți? Este evident că nu ar trebui să fie luați pentru consum. Mă tem că sîntem împinși într-o capcană a datoriilor și că fondurile primite vor fi direcționate în alte scopuri decît cele așteptate. De exemplu, ar putea fi din nou cheltuiți pe achiziționarea de gaze la prețuri exagerate sau pe echipament militar de care nu avem nevoie, deoarece nu intenționăm să luptăm cu nimeni”, a declarat Stoianoglo.

El a adăugat că fondurile oferite Moldovei nu sînt destinate guvernului, ci rezolvării problemelor oamenilor și trebuie gestionate „într-un mod perfect transparent.”

Amintim, Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova un ajutor financiar de 1,8 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită la Chișinău.


Numai 420 de milioane de euro din asistența totală de 1,8 miliarde de euro, anunțată sunt granturi nerambursabile, în timp ce restul sunt împrumuturi, a declarat vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

19
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав