X 
Cutremure stiri: 503

Un fost candidat cere anularea alegerilor din Bălți: Există încălcări enorme

7 dec. 2021,, 09:30   Politică
3739 4

Pretendenta, care nu a reușit să fie înscrisă în cursa electorală pentru Primăria Bălți, Arina Spătaru, cere ca alegerile din Bălți să fie organizate în mod repetat pentru că cele curente au fost viciate, consideră fosta deputată, transmite noi.md cu referire la știri.

„Codul Electoral spune că se exclude un candidat în anumite cazuri, dar Codul Electoral nu explică ce se întîmplă atunci cînd un candidat este exclus, așa cum prevede în cazul: ce se întîmplă cînd candidatul își retrage persoana. Codul Electoral spune foarte clar că: atunci cînd există încălcări enorme ale Codului Electoral, alegerile pot fi anulate.

Or, dacă s-a demonstrat că acea candidată care a luat cele mai multe voturi în aceste alegeri a încălcat și a fost exclusă, atunci aceste alegeri nu mai pot fi validate și recunoscute. Pentru că elementul definitivatoriu, care a luat cele mai multe voturi, a încălcat legea. Gata! Există o bază probatorie, există o decizie finală a instanței – că a încălcat. Și este important ca oamenii să înțeleagă că este ultima din sancțiuni, pentru că Partidul Șor a mai luat sancțiuni pe faptul că a ascuns niște rapoarte financiare.

Codul Electoral ne oferă soluțiile: ce se poate întîmpla cînd alegerile au fost viciate. Și Marina Tauber le-a viciat prin comportamentul electoral”, a declarat Arina Spătaru, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul TV8.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав