X 
Cutremure stiri: 501

Alexandr Stoianoglo: "Este inacceptabil să fii prieten cu Europa împotriva Rusiei sau cu Rusia împotriva Europei"

20 sep. 06:00   Politică
4 ore in urma 1238 0

Este important ca Moldova să construiască colaborarea cu alte țări reieșind din prioritățile și interesele sale și este inacceptabil să fii prieten cu Europa împotriva Rusiei sau cu Rusia împotriva Europei.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md

Potrivit lui, dacă ne vom integra într-o comunitate doar pe baza considerentelor geopolitice sau împotriva cuiva, nu vom avea vreo perspectivă de dezvoltare.

”Poziția noastră geografică, rolul nostru în regiune, ne-au determinat să colaborăm, în mod tradițional și istoric, în diverse domenii cu diferite țări, iar acest lucru este normal și justificat. Cel mai important este ca această colaborare să fie în conformitate cu interesele țării noastre”, a subliniat Alexandr Stoianoglo.

El consideră că nu trebuie să fie o condiție a integrării noastre faptul că trebuie să fim împotriva Rusiei.

”Asta este inacceptabil. Așa precum ar fi inacceptabile relațiile noastre cu Rusia împotriva Europei. Colaborarea trebuie să reiasă din prioritățile noastre. Chiar dacă suntem o țară mică, trebuie să ne definim clar interesele și să le promovăm”, a declarat fostul procuror general, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova.

23
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав