X 
Cutremure stiri: 501

Năstase: ”Grosu îi dă afară pe toți din bazin și înoată cu bodyguarzi în jurul său”

18 sep. 17:15   Politică
3128 1

Fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, a declarat că președintele Parlamentului Igor Grosu este înconjurat de un număr prea mare de gărzi de corp, iar paza sa îi umilesc pe oamenii simpli.

"Îi dă pe toți afară dintr-un bazin, ca el să înoate acolo, cu bodyguarzii împrejurul lui. Grosu sfidează un popor întreg. Să umbli cu atîta pază din urmă. Dacă așa e legea, modifică legea, dacă ți-a dat prea mulți bodyguarzi. Modifică și fă-o ca în Marea Britanie. Nu mergea Jonson pe bicicletă?”, s-a arătat indignat Năstase la o emisiune TV, transmite omniapres.md.

Nu este pentru prima dată, cînd subiectul legat de numărul gărzilor de corp al președintelui Parlamentului ajunge în spațiul public. În 2022, liderul Antimafie, Sergiu Mocanu, la fel s-a arătat indignat de comportamentul pazei șefului Legislativului.

”Are vreo 15 bodyguarzi. El înoată dimineața în bazinul de la Guvern singur, nu mai vine nimeni, îi fugăresc pe toți și înoată dimineața, iar pe perimetru stau bodyguarzii în ochelari de soare și se uită prin toate părțile. Nu știu, poate sînt și scafandri pe fundul bazinului”, spunea atunci Mocanu.
În august 2021, la început de mandat, Grosu afirma că și singur nu vede motive pentru o pază atît de numeroasă.

”Eu nu simt necesitatea asta. Tot timpul mi se spune, că asta e lege. Ne gîndim și mă gîndesc la schimbarea legii. Pentru că vreau să am acea libertate, pe care am avut-o pînă la a ajunge președintele Parlamentului”, afirma anterior Grosu la TV8.


Pînă în prezent, însă, legea care reglementează paza demnitarilor, nu a fost modificată.

13
4
1
3
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав