Cutremure stiri: 501

Îngrijorată de soarta Moldovei, Maria Zaharova „s-a rătăcit” și face campanie pentru „părtașii” infractorului condamnat

20 sep. 15:10   Politică
4 ore in urma 1416 1

Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, și-a exprimat sprijinul pentru Marina Tauber, deputată din așa-numitul bloc „Victoria”, și Evghenia Guțul, bașcana UTA Găgăuzia, care fac parte din echipa oligarhului fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare.

În special, ea le-a oferit caracteristici măgulitoare în marja celui de-al IV-lea Forum Eurasiatic al Femeilor, la care au participat Marina Tauber și Evghenia Guțul, iar acestea au fost alături de Maria Zaharova în cadrul unui scurt briefing de presă.

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse a vorbit despre viitoarele alegeri prezidențiale și referendumul constituțional din Republica Moldova, menționînd că fiecare cetățean al țării trebuie să înțeleagă că acum li se decide soarta, iar apoi va fi prea tîrziu, pentru că „atunci cînd vor veni să le ia copiii pentru a-i transforma: din băieți în fete și din fete în băieți, nu vor avea pe cine să dea vina”.

„Și cînd vor anula părinții, îi vor numi „părintele 1” și „părintele 2”, cînd vor anula familiile, cînd vor rescrie complet istoria, cînd vor spune că nu ați existat în principiu și totul a fost inventat, de exemplu, de români, nu veți fi întrebați. Va fi prea tîrziu”, a subliniat ea.

În timpul acestor declarații ale oficialului rus, Marina Tauber și Evghenia Guțul dădeau afirmativ din cap.


Maria Zaharova a remarcat apoi că Marina Tauber și Evghenia Guțul „sînt fete frumoase la exterior, de o feminitate uimitoare, fragile, dar în interior sînt, de fapt, niște luptătoare, care apără principalul lucru: codul lor cultural, independența și suveranitatea poporului, țării lor”.

Evident, activitatea Mariei Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, în susținerea reprezentanților lui Ilan Șor, oligarh fugar condamnat la 15 ani și stabilit la Moscova, este cel mai bun cadou pentru șefa în exercițiu a statului moldovean, Maia Sandu, în campania sa prezidențială, care, evident, servește drept un factor important pentru consolidarea electoratului său.

Anterior, în materialele analitice ale portalului Noi.md se menționa că politicienii și partidele controlate de Ilan Șor fac acum mult zgomot criticînd președinta în exercițiu și regimul acesteia, iar prin prezența lor în cîmpul politic îi asigură de fapt Maiei Sandu o bază pentru obținerea unui al doilea mandat prezidențial.



15
2
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав