Cutremure stiri: 505

Prezidențiale 2024: Irina Vlah, înregistrată oficial de CEC

21 sep. 16:28   Politică
6 ore in urma 1328 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat-o sîmbătă, 21 septembrie, în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 pe ex-bașcana Găgăuziei, Irina Vlah.

Irina Vlah a activat în calitate de juristă la Inspectoratul Fiscal din orașul Ceadîr-Lunga pînă în 2003. Ulterior, timp de doi ani, a deținut funcția de şefă a Direcţiei Juridice din cadrul Comitetului executiv al Găgăuziei. În 2005, Vlah a ajuns pe scena politică din R. Moldova, devenind deputată pe lista Partidului Comuniștilor. Zece ani mai tîrziu, în 2015, a fost aleasă bașcană a autonomiei găgăuze, fiind susținută de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, funcție pe care a deținut-o timp de două mandate, pînă în 2023.

Aflată la finele celui de-al doilea mandat de bașcană a autonomiei găgăuze, nefiind eligibilă pentru al treilea mandat, Irina Vlah anunța la mijlocul lunii iulie 2023, în cadrul emisiunii „Moldova LIVE” de la postul Exclusiv TV că planifică să se lanseze cu un proiect în politica națională la început de toamnă, fără a preciza însă dacă este vorba despre un partid sau altă inițiativă.

La mijlocul lunii noiembrie, Vlah a făcut anunțul privind crearea Asociației Obștești „Platforma Moldova” – „o platformă care trebuie să ne unească”.

În același context, CEC a înregistrat simbolurile electorale ale candidaților pentru imprimarea în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, reprezentanții candidaților în Comisia Electorală Centrală și a confirmat persoanele responsabile de finanțe (trezorier).

Pînă astăzi au fost înregistrați șase candidați, iar alte șase dosare se află în proces de examinare.


11
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав