De câţiva ani, Inga Berdan, contabilă de profesie, a inclus în alimentaţia familiei bucatele vegane. Ea este una dintre participantele la cursurile de bucătărie vegană şi vegetariană organizate de Şcoala profesională din Bubuieci.
„Fiind o familie iubitori de fructe şi legume cumva am început să răsfoiesc cum să utilizezi mai mult aceste minunate vitamine. Am aflat şi de cursul de bucătărie vegană. Sunt iubitoare de a face bucate în baza unui aluat fărâmicios, care stă la baza tartelor”, a menţionat Inga Berdan, locuitoarea Chişinău.
„Partea teoretică cuprinde material ce ţine de alimentaţia sănătoasă, rolul nutriţiei. Partea practică prevede prepararea bucatelor vegane şi vegetariene. Punem accent pe produsele autohtone”, a afirmat Maria Răilean, maistru, Şcoala profesională din Bubuieci .
„Am văzut ce se cere pe piaţă şi am zis că am putea face nişte cursuri de bucătărie vegană, deoarece acum este o tendinţă de a te alimenta sănătos”, spune Victoria Avdutov, directore Şcoala profesională din Bubuieci.
Anul trecut, la cursul de bucătărie vegană şi vegetariană au participat şase persoane. În urma instruirii, absolvenţii au primit certificate.
Adăuga comentariu