Măslinele verzi au un conţinut ridicat de grăsimi, însă grăsimile din compoziţie, respectiv acidul linoleic şi alfalinoleic, sînt benefice organismului, deoarece luptă împotriva colesterolului LDL.
În urma cercetărilor recente, a fost scoasă la iveală capacitatea acidului linoleic de a scădea tensiunea arterială.
Conţinutul nutriţional al măslinelor este impresionant, avînd în compoziţie numeroşi compuşi antioxidanţi precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitină, acid gallic, acid caffeic etc. Cocktailul nutriţional unic aduce organismului numeroase beneficii: întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva radicalilor liberi şi sprijină sănătatea sistemului cardiovascular.
Au efect antiinflamator. Extractele din măsline verzi au efect antihistaminic, ajutînd la menajarea alergiilor, iritaţiilor, şi scad inflamaţia cronică.
Adăuga comentariu