X 
Cutremure stiri: 505

Prin ce este util sucul de ghimbir și cum îl preparăm

25 aug. 20:30   Sănătate
3715 0

Ghimbirul este un ingredient picant și ușor iute, care dezvăluie picanteria orientală în feluri de mîncare rapide, profunzimea curry-urilor bogate și gustul delicat al sushi proaspăt.

Gustul și mirosul ghimbirului amintesc nu numai de descoperirile culinare ale sezonului de sărbători sau de turtă dulce de la tarabele piețelor de Crăciun, ci și de ceaiul parfumat care poate ajuta în răceli și starea de spirit proastă.

Atît ghimbirul proaspăt, cît și cel măcinat este un depozit de vitamine, oligoelemente, uleiuri esențiale care au efecte antiinflamatorii, tonifiante și întăritoare asupra organismului. Datorită conținutului de acid ascorbic, vitamine B, A, zinc, calciu, iod, antibiotice naturale și antimicotice, ghimbirul funcționează ca un puternic antioxidant, întărind în același timp sistemul imunitar.

Acest condiment magic face față edemelor, durerii (inclusiv durerilor menstruale sau musculare după antrenamente intense), normalizează nivelul colesterolului și zahărului din sînge, accelerează procesele de reînnoire a țesuturilor, luptă împotriva radicalilor liberi, elimină toxinele, accelerează metabolismul și reduce pofta de mîncare. În plus, ghimbirul contribuie la intensitatea pasiunii și, prin urmare, merită inclus în lista principalelor afrodisiace.

În gătit, se folosește de obicei praf de ghimbir uscat sau rădăcină proaspătă, tăiat în bucăți sau zdrobit la răzătoare. Dar există un mod original: de a pregăti suc de ghimbir - un extract uimitor de util, ușor de dozat pentru gătit bucate și băuturi. Păstrați-l în frigider, într-un vas de sticlă sau ceramică cu un capac și folosiți-l la necesitate.


CUM SE PREPARĂ SUCUL DE GHIMBIR

Veți avea nevoie de:

* cîteva rădăcini de ghimbir proaspăt, aproximativ 0,5 kg;
* cuțit pentru curățat legume;
* blender sau răzătoare;
* 1,5 căni de apă potabilă;
* o bucată de tifon pentru strecurare.

Curățați ghimbirul, tăiați-l în bucăți și puneți-l într-un blender. Adăugați apa, amestecați pînă cînd amestecul se îngroașă. Alternativ, puteți rade ghimbirul printr-o răzătoare fină, dar în acest fel riscați să urîți rădăcina utilă înainte de a termina procesul.

Puneți masa rezultată într-un tifon și stoarceți sucul într-un pahar sau ulcior. Strîngeți bine pentru a obține mai mult suc (cu cît ghimbirul este mai proaspăt, cu atît va da mai mult suc). Et voila! - este gata extractul picant și bogat, pe care îl veți adăuga la băuturi răcoritoare și încălzitoare și mîncăruri exotice.

12
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав