Printre ele se numără căpșunii, afinele, zmeura, perele, strugurii, prunele, cireșele, dovleceii, dar și verdețurile. Anunțul a fost făcut de Responsabilii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
În context, ANSA a anunțat că laboratorul său își va modifica regimul de lucru, pentru a asigura verificările de rigoare. Acestea vor activa și sîmbătă, cu program redus, se arată într-un mesaj transmis importatorilor.
„În legătura cu intensificarea importurilor de fructe și legume perisabile, Laboratorul Central Fitosanitar informează că începînd cu 1 aprilie 2022, Secția recepție probe a instituției va activa inclusiv în zilele de sîmbătă. Sîmbăta instituția va avea un program de lucru redus, de la ora 8:00 pînă la 12.00, pentru a asigura recepția probelor”, informează instituția.
Laboratorul Central Fitosanitar este responsabil de verificarea a reziduurilor de pesticide în plante și produsele vegetale. De asemenea, printre responsabilitățile specialiștilor se numără și acordarea serviciilor de testare privind inofensivitatea produselor din domeniile sale de competență.
Adăuga comentariu