Cutremure stiri: 505

Oamenii de știință propun o misiune care să ajungă din urmă obiectul interstelar ‘Oumuamua

25 ian. 2022,, 06:00   Ştiinţă şi IT
2390 0

Obiectul interstelar ‘Oumuamua a fascinat și nedumerit astronomii încă de la descoperirea sa în urmă cu patru ani, iar acum unii savanți abia așteaptă să se apropie de acesta.

Analizarea mai îndeaproape ar putea schimba pentru totdeauna modul în care înțelegem Universul din jurul nostru, argumentează oamenii de știință, aceasta fiind o șansă nemaipomenită avînd în vedere că rocile precum ‘Oumuamua sînt extrem de rare.

Tocmai de aceea, o echipă de cercetători de la organizația britanică nonprofit Initiative for Interstellar Studies propune să trimitem o navă spațială în jurul Pămîntului de două ori, apoi Venus, și în final în jurul lui Jupiter pentru a căpăta îndeajuns de mult avînt încît să ajungă din urmă roca neobișnuită.

Întîlnirea cu obiectul ‘Oumuamua în spațiul interstelar

Această operațiune ar face parte din misiunea Project Lyra. După lansarea din 2028, scopul ar fi întîlnirea cu obiectul ‘Oumuamua 26 de ani mai tîrziu în spațiul interstelar, o sarcină extrem de ambițioasă, dar care are un potențial științific enorm.


Oamenii de știință au propus numeroase ipoteze pentru compoziția obiectului alungit de aproape 200 metri lungime, potrivit Futurism.

„Teoriile care încearcă să explice natura lui 1I/’Oumuamua au inclus un aisberg de hidrogen, aisberg de azot, fragmente dintr-o planetă distrusă, și așa mai departe”, a scris echipa de la Interstellar Studies.

Rocile precum ‘Oumuamua nu ne vizitează prea des

Însă, nu vom ști cu certitudine pînă cînd nu vom vedea cu ochii noștri obiectul. Acum este momentul să începem să plănuim misiunea, pentru că rocile precum ‘Oumuamua, care este unică față de alte obiecte interstelare, nu ne vizitează prea des.

„Știm acum că o astfel de misiune, cel puțin în principiu, este realizabilă. Potențialul științific ar fi enorm și ar putea schimba în mod fundamental felul în care înțelegem spațiul și locul nostru în Univers”, a declarat Adam Hibberd, cercetătorul care a dezvoltat software pentru proiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав