Cutremure stiri: 505

„Utilajele inovatoare asigură o producere sustenabilă, cu minimum deșeuri” – Igor Golban, fondatorul Biantti, client Microinvest ©

17 oct. 15:30   Business
1 ore in urma 777 0

Se spune că afacerile de succes încep de la un hobby. Așa a luat naștere compania Biantti, o afacere de familie care s-a dezvoltat treptat, devenind unul din principalii producători de uleiuri și produse naturale din Moldova cu peste 1000 de produse în portofoliu. Pentru a-și dezvolta afacerea, fondatorul afacerii, Igor Golban a apelat la organizația de creditare Microinvest, care i-a oferit soluții de finanțare rapide și personalizate. Află istoria de succes a afacerii Biantti, finanțată de Microinvest, care a evoluat de la un hobby la un business de succes.

Igor, cum ați decis să începeți propria afacere?

Istoria afacerii noastre a început în 2005, de la un hobby. De luni până vineri lucram la jobul de bază, iar în weekend-uri eram fie pe deal, fie cu tractorul, fie la piață, fie scriam și participam la diferite proiecte. Biantti este o afacere de familie, fondată în Carahasani, unde am plantat primele terenuri cu nuci, migdale și cătină. În 2019, am luat o decizie importantă pentru mine și compania noastră: având un loc de muncă stabil, am realizat că vreau să mă concentrez în totalitate pe dezvoltarea afacerii proprii, pentru a trece la un nou nivel. De atunci, am mutat sediul în satul Băcioi și am decis să construim o hală de producție modernizată și automatizată.

Ce produse oferă brandul Biantti și unde le putem cumpăra?

La Biantti ne mândrim cu o gamă variată de produse – avem peste 1000! Principala direcție este producția de uleiuri de înaltă calitate, dar portofoliul nostru este mult mai bogat: producem sucuri naturale, oțet, făină, fulgi crocanți, paste, fructe deshidratate, nuci și migdale, dar și fructe liofilizate (o metodă inovatoare de uscare, unde fructele sunt întâi înghețate, apoi uscate în condiții de vid). Cultivăm chiar și salate în sistem hidroponic. Un serviciu unic pe care îl oferim este posibilitatea ca orice client să vină cu propria materie prima și să plece acasă cu un produs gata preparat. Produsele noastre le puteți găsi în supermarketurile Linella, Kaufland, Local, etc. Suntem parteneri cu foarte multe grădinițe, școli și spitale. Și, bineînțeles, ne place să participăm la diferite târguri, pentru a face cunoștință direct cu clienții noștri. În prezent, exportăm aproximativ 15% din producție în țări precum România, Estonia, Olanda, Canada și Germania, iar restul rămâne pe piața locală, sprijinind astfel economia noastră și satisfăcând nevoile clienților de acasă.

Ați investit mult în echipament specializat. Cum vă ajută să optimizați procesele de producție?

La moment avem o zonă de producție de 1000 de metri pătrați, echipată cu tehnologii de ultimă generație. Întreaga hală este dotată cu panouri solare, cu o capacitate de 200 kW, ceea ce ne scutește de facturi mari și ne permite să eficientizăm cheltuielile la maximum. În prezent, în producție lucrează între 10 și 15 oameni, un număr redus în raport cu volumul pe care îl producem lunar. Acest lucru este posibil datorită echipamentelor noastre extrem de eficiente, performante și ușor de utilizat. În total avem zece secții de producție, iar una dintre cele mai valoroase și costisitoare este cea dedicată producției de sucuri. Aici putem face suc din orice fruct, legumă sau pomușoare. Tot în această secție producem siropuri, oțet și limonade. Un aspect important este că lucrăm sustenabil, fără deșeuri – tot ce rămâne este reutilizat pentru a face ceaiuri și condimente.

De unde vă aprovizionați cu materie primă? Apelați la fermierii din Moldova?

Colaborăm primordial cu fermierii locali și ne străduim să încurajăm și să sprijinim agricultorii autohtoni în primul rând. Pentru noi, este esențial să menținem un echilibru între preț și calitate, de aceea ne asigurăm că lucrăm doar cu produse de calitate. În Moldova, putem găsi materii prime precum miez de floarea-soarelui, muștar, in, dovleac, și multe fructe și legume. Totuși, unele produse nu sunt cultivate la noi în țară, așa că suntem nevoiți să le importăm, cum ar fi susanul, chimionul negru și altele. Colaborările noastre, atât cu fermierii locali, cât și cu furnizorii internaționali, ne permit să diversificăm oferta și să asigurăm continuitatea producției, respectând în același timp cerințele pieței și ale clienților.

De cât timp colaborați cu Microinvest și care sunt aspectele care vă plac în această colaborare?

Am aflat despre Microinvest în cadrul unui eveniment, la care compania era partener. Prima noastră colaborare a început acum doi ani, când aveam nevoie de finanțare pentru echipament. Am apreciat rapiditatea și profesionalismul cu care am fost deserviți. Colaborarea mea cu expertul de creditare este perfectă – răspunde mereu la toate întrebările și este întotdeauna pe fir. Anul acesta am apelat din nou la Microinvest pentru achiziționarea unui camion și am rămas la fel de mulțumit. Procesul a fost simplu, comod și rapid – exact ceea ce contează într-o afacere. În doar câteva ore am primit mesajul că banii sunt în cont. Sunt sigur că în viitor colaborarea dintre Microinvest și Biantti va fi la fel de puternică și productivă.

*Microinvest este unica organizație financiară din Moldova care deține certificatul internațional GOLD în domeniul protecției clienților. Acesta implică un proces de creditare responsabil și transparent, finanțare corectă și abordare constructivă la orice solicitare.

0
0
0
1
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав