Cutremure stiri: 505

Anatol Țaranu: „Inițiativa lui Plahotniuc nu va fi adoptată în Parlament”

18 ian. 2013,, 12:14   Politică
3914 3
Foto: tribuna.md
Analistul politic Anatol Țaranu, la fel ca şi alţi analişti, crede că inițiativa prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, de a oferi opoziției dreptul să desemneze șefii a trei instituții importante de stat este o încercare de a devia atenția opiniei publice de la scandalul creat de incidentul din Pădurea Domnească. „Nu știu dacă are șanse să fie adoptă în Parlament”, a spus Țaranu.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Publika TV. „Din cîte am înțeles, inițiativa nu a fost discutată în AIE și aparține totalmente lui Plahotniuc. O asemenea inițiativă nu schimbă situația existentă - cum funcția de procuror general a fost partajată politic, așa va fi și mai departe”, a opinat Țaranu.

În același timp, expertul constituționalist Vitalie Catană a declarat că inițiativa lui Plahotniuc este corectă, însă trebuia discutată mai întîi în cadrul AIE, apoi făcută publică. „Cred că ar fi cazul ca acest lucru să fi fost discutat în cadrul Alianței. Inițiativa urmărește să-l scape pe Plahotniuc de acuzațiile care i se aduc. Mi se pare o inițiativă corectă din punctul său de vedere”, a spus Catană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав