Cutremure stiri: 505

PLDM renunță la ședința extraordinară a Parlamentului

22 ian. 2013,, 11:19   Politică
3158 0
Foto : noi.md
Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va participa la ședința extraordinară a Parlamentului preconizată pentru ziua de astăzi. În cadrul unei conferințe de presă, liderul fracțiunii Parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, a spus că, conform normelor legale, ședința extraordinară organizată azi este ilegală, iar PLDM refuză să participe la ședință.

Asta deoarece PCRM trebuia să expedieze Biroului Permanent al Parlamentului solicitarea de a se întruni într-o astfel de ședință, și nu președintelui Parlamentului, iar Biroul trebuia să decidă cînd trebuie să aibă loc ședința. Totodată, Streleț a spus că în termen de trei zile poate fi convocată o ședință extraordinară doar în cazuri excepționale. Streleț a evitat să spună dacă ar fi votat pentru demiterea lui Marian Lupu, în cazul în care ședința ar fi fost organizată conform regulamentului Parlamentului.

Menționăm că PCRM a solicitat ieri convocarea unei ședințe extraordinare, în cadrul căreia urma să fie examinată chestiunea privind demiterea lui Marian Lupu și cea a prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc. Menționăm că, conform normelor legale, Marian Lupu poate fi demis de 67 de deputați, iar demiterea lui Plahotniuc poate avea loc în cazul în care Marian Lupu prezintă un demers în acest sens.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав