X 
Cutremure stiri: 505

O avocată a fost reținută chiar în incinta Judecătoriei Buiucani

7 feb. 2013,, 11:26   Societate
5391 1
Foto : wallnews.md
O avocată din capitală, bănuită de corupere pasivă, a fost reţinută de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie și procurorii anticorupţie chiar în incinta Judecătoriei sectorului Buiucani. Femeia este bănuită de estorcarea și primirea a două mii de euro, fapt pentru care riscă pînă la 15 ani de închisoare, relatează NOI.md.

Potrivit CNA, avocata, în vîrstă de 42 de ani, ar fi estorcat şi primit suma de două mii de euro de la un cetăţean pentru adoptarea unei decizii favorabile într-un dosar penal pornit în privinţa acestuia, care se afla în gestiunea unui magistrat al Judecătoriei Buiucani.

În urma percheziţiei corporale, efectuate asupra femeii, banii nu au fost găsiţi. Suma însă a fost predată benevol de către un executor judecătoresc, care a intrat în posesia banilor prin intermediul unui angajat al secretariatului instanţei.

Femeia a fost reţinută pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi recunoscută vinovată, aceasta riscă de la 7 la 15 ani de închisoare cu amendă de la 20 la 60 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de la trei la cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав