Cutremure stiri: 501

Plahotniuc îl așteaptă pe Filat în Parlament pentru a-l reconfirma în funcție

14 feb. 2013,, 12:05   Politică
5818 5
Foto: noi.md
Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, îl îndeamnă pe premierul Vladimir Filat să vină în Parlament pentru a fi reconfirmat în funcție. Declarația a fost făcută de Plahotniuc acum cîteva minute, notează NOI.md.

Plahotniuc a spus că și el la timpul său a fost reconfirmat în funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, pe care, potrivit lui, a negociat-o personal cu Vladimir Filat.

”Funcția mea, conform acordului AIE denunțat, nu îmi aparține mie, dar PD-ului, în schimbul funcției de viceprim-ministru. Atunci cînd se denunță un acord, atunci cînd nu mai există majoritate parlamentară, atunci Guvernul nu are suportul politic în Parlament, nu văd corectitudine și relevanță în afirmația că ar putea rămîne prim-ministru fără majoritate parlamentară”, a spus Plahotniuc. Totodată, deputatul a comentat și votul unanim al PLDM și PCRM pe marginea proiectului cu privire la excluderea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului.

“Eu nu mă țin de scaun. Pot să stau comod în sală. Eu mai mult stau în sală decît sus în prezidiu”, a spus Plahotniuc.

Deputatul a declarat că nu a discutat cu Vladimir Filat de ceva timp. “Nu știu ce stă la baza frustrărilor lui, dar a încetat să comunice nu doar cu mine”, a spus Plahotniuc.

Ieri, premierul a declarat că Executivul va solicita reconfirmarea votului de încredere pentru Guvern şi programul său de activitate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав