Cutremure stiri: 501

Meteoritul care a căzut în Rusia a fost mai puternic decît PRIMA BOMBĂ ATOMICĂ

20 feb. 2013,, 08:30   Ştiinţă şi IT
12360 0
Fotо: avtohata.net
Meteorul care a căzut în Urali avea un diametru de aproape 18 metri și o greutate de 10 tone, fiind cel mai mare obiect care a lovit Pămîntul în ultimul secol.

În momentul dezintegrării sale, la intrarea în atmosferă, meteoritul a degajat o energie de 500 de kilotone, de 30 de ori mai mult decît bomba atomică de la Hiroshima, potrivit Wall Street Journal.

Acesta a fost cel mai mare de la cel care a căzut în Tunguska, Siberia, în anul 1908.

"Ne așteptăm la un asemenea eveniment o dată la 100 de ani. cînd ai de a face cu o minge de foc de o asemenea mărime, te aștepți ca mai mulți meteoriți să cadă pe Pămînt. Cîțiva au fost destul de mari", a precizat Paul Chodas, unul din responsabilii programului NASA pentru detectarea de obiecte celeste aproape de Terra, 'Near-Earth Object Program Office" (NEOO).

1.200 de oameni au fost răniți și aproximativ 400 de clădiri afectate, vineri, după o ploaie de meteoriți în apropierea unui lac din Chelyabinsk, Rusia. Autoritățile au anunțat că au găsit "53 de bucăți mici din piatră", iar presa a semnalat primele anunțuri privind scoaterea la vînzare a unor fragmente din corpul ceresc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав