Cutremure stiri: 501

Șeful adjunct al Poliției Rutiere din capitală, învinuit oficial

27 feb. 2013,, 18:10   Societate
2945 0
Foto : obozrevatel.com
Șeful adjunct al Secției Poliției Rutiere din capitală, Oleg Boboc, reținut în cadrul unui flagrant organizat ieri de Direcția securitate internă a MAI, a fost pus sub învinuire, fiind reținut pe un termen de 72 de ore. Totodată, ceilalți 15 subalterni ai săi figurează în dosar în calitate de martori, dar statutul acestora se poate modifica în cel de complici, relatează NOI.md.

Potrivit MAI, în urma percheziţiei efectuate în biroul lui Boboc, au fost depistate mijloace financiare, pe care acesta le-ar fi primit sistematic de la colaboratorii din subordinea sa, pentru diferite privilegii sau avantaje.

Pe cazul dat, Direcția investigare și securitate internă a MAI, în comun cu Procuratura Anticorupţie, a iniţiat o urmărire penală pentru „corupere pasivă”. Conform legislației, persoanele vinovate de această infracțiune riscă pedeapsă cu închisoare de la trei la șapte ani cu amendă în mărime de la 20 la 60 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii de la doi la cinci ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав