Cutremure stiri: 501

Serghei Cociorva, implicat în evenimentele din 7 aprilie, este noul șef al Poliției Municipale

6 mar. 2013,, 15:46   Societate
5024 0
Foto : zgd.md
Fostul comisar al capitalei, Serghei Cociorva, suspectat de maltratarea tinerilor în urma evenimentelor din aprilie 2009, a fost numit astăzi în funcția de șef al Direcției Poliției Municipale. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, la propunerea noului șef al Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug, relatează NOI.md.

Solicitat de NOI.md, Ion Bodrug a confirmat, că anume el a venit cu propunerea de reconfirmare a lui Cociorva în funcție, asta după ce ieri a intrat în vigoare noua lege cu privire la Poliție conform căreia, funcția de comisar general a fost transformată în cea de șef al Direcției Poliției municipiului Chișinău.

Bodrug a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Serghei Cociorva, menționînd că îl cunoaște încă din 1998, cînd au activat împreună la Comisariatul de Poliție al sectorului Ciocana. „Domnul Cociorvă este un profesionist de înaltă calitate, iar municipiul Chișinău are nevoie de un asemenea profesionist. Tocmai de aceea am venit cu propunerea de a-l reconfirma în funcție”, a spus Bodrug.

Cît ține de acuzațiile, privind participarea lui Cociorva la maltratarea tinerilor în 2009, șeful Inspectoratului General de Poliție a făcut trimitere la prezumția nevinovăției, menționînd că atît timp cît pe numele său nu este deschis nici un dosar, este nevinovat.

Acuzațiile, că anume Serghei Cociorva a coordonat activitatea poliţiei în noaptea de 7 aprilie 2009, precum și că a participat la maltratarea tinerilor în comisariate au fost lansate de către primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă acum trei ani, la finele lunii martie 2010.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав