Cutremure stiri: 501

Un inspector rutier din Soroca va fi judecat pentru solicitare de mită

11 mar. 2013,, 14:24   Societate
2631 1
Foto : nv-online.info
Un inspector al Secţiei Poliţiei Rutiere din cadrul Comisariatului de Poliţie din Soroca va compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de corupere pasivă. Acesta ar fi solicitat suma de două mii de lei pentru a nu documenta un caz de conducere a autovehiculului în stare de ebrietate, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupţie, incidentul a avut loc în ianuarie curent. Poliţistul a stopat un automobil la volanul căruia se afla un bărbat în stare de ebrietate. Astfel, pentru a nu documenta cazul și a nu supune șoferul testului de alcoolemie, inspectorul a pretins de la conducătorul auto suma de două mii de lei. Cîteva zile mai tîrziu, acesta a fost prins în flagrant în biroul său de serviciu în momentul în care primea de la şofer suma pretinsă.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală de învinuire a inspectorului în instanţa de judecată. Dacă va fi găsit vinovat, aceasta riscă de la trei la șapte ani de închisoare cu amendă de la 20 la 60 de mii de lei şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав