X 
Cutremure stiri: 501

Fostul comisar de Hîncești, Victor Moraru, a fost deferit justiției

14 mar. 2013,, 11:18   Societate
3386 0
Foto: karadenizpress.ro
Fostul comisar de Hînceşti, Victor Moraru, a ajuns pe banca acuzaţilor. Procuratura raionului Hînceşti a finalizat urmărirea penală pe numele lui Moraru și l-a deferit justiției sub acuzaţia de huliganism. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de la 4 la 14 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe un termen de pînă la trei ani, relatează NOI.md.

În cadrul urmăririi penale, procurorii au stabilit că în seara de 3 noiembrie 2012, aflîndu-se în stare de ebrietate în incinta unui bar din orașul Hînceşti, în prezenţa mai multor persoane, Moraru l-a numit cu cuvinte necenzurate pe un bărbat, ameninţîndu-l cu privarea de libertate. Ulterior, ex-comisarul l-a bruscat şi l-a înjurat și pe un angajat al MAI, sosit la faţa locului pentru a curma actele huliganice ale acestuia, și nu s-a supus cerinţelor reprezentanţilor organelor de drept.

Pentru faptele sale, Moraru a fost mai întîi suspendat din funcție, iar apoi demis prin ordinul ministrului de Interne, Dorin Recean. Deși ordinul de demitere a fost semnat la data de 12 decembrie 2012, din motive neclare, MAI a ținut secret demisia comisarului de Hîncești pînă pe 18 decembrie. Cauza penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei raionului Hînceşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав