Cutremure stiri: 505

Chetraru va avea salariu mai mare datorită PLDM

22 mar. 2013,, 13:09   Politică
4441 0
Foto: tribuna.md
Salariul membrilor Centrului Național Anticorupție, ar putea crește cu 5 mii de lei, dacă vor obține performanțe profesionale.

Acestea sînt prevederile unui proiect de lege, care a fost votat în două lecturi în Parlamentm, inclusiv cu votul PLDM, relatează NOI.md

Astfel, proiectul prevede acordarea unui spor lunar de 1,5% salarii medii pe economie, ceea ce reprezintă cinci mii de lei.

Președintele Comisiei de resort, deputatul, Veaceslav Ioniță, susține că, sub influența acestui proiect de lege, cad toți angajații instituției.

Astfel, dacă pînă acum, directorul instituției primea în jur de 7 mii de lei, împreună cu sporurile pentru performanțe, el va primi pînă la 12 mii de lei.

În același timp, salariul angajaților împreună cu sporuri va ajunge pînă la opt mii de lei, de la 3-4 mii de lei.

Veaceslav Ioniță consideră că, faptul că PLDM a acordat vot de neîncredere directorului CNA, nu are nimic în comun cu acest proiect de lege. Ioniță spune că „emoțiile nu trebuie să prevaleze asupra rațiunii”.

Anterior, Partidul Liberal Democrat din Moldova, a condamnat acţiunile Centrului Naţional Anticorupţie, pe care le califică drept „vădit ilegale” și efectuate „la comandă politică”. Totodată, formațiunea a exprimat vot de neîncredere conducerii CNA.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав