X 
Cutremure stiri: 501

Diplomaţii expulzaţi din SUA se confruntă cu dificultăţi la procurarea biletelor

30 dec. 2016,, 08:40   Externe
3075 0

Lucrătorii diplomatici ruşi, pe care autorităţile SUA îi expulzează din ţară, se confruntă cu dificultăţi la procurarea biletelor către Rusia. Acest fapt l-a comunicat pentru Interfax o sursă informată.


„Bilete nu sînt, toate au fost procurate înainte de Anul Nou, iar oamenilor li s-au pus la dispoziţie doar 72 de ore, eu nu ştiu cum ei vor reuşi”, a spus interlocutorul agenţiei.

Diplomaţii, potrivit spuselor lui, vor fi constrînşi în viitorul apropiat să meargă din Washington pînă la New-York, unde sînt mai multe şanse de a găsi un loc liber la cursa spre Moscova. Sursa presupunde că diplomaţii mai curînd vor petrece noaptea de revelion în avion. „Aceasta a fost o mare surpriză, oamenii se pregăteau să întîmpine Anul Nou”, a menţionat el.

Încă un interlocutor al agenţiei a comunicat că în jurul „vilei” reprezentanţei diplomatice din New-York se atestă aglomeraţie de poliţişti. „Bineînţeles, acesta nu este un cordon, elicopterele nu zboară, dar totuşi impresionează”, a relatat el.

Joi, 29 decembrie, Statele Unite au decis să expulzeze 35 de diplomaţi ruşi şi să închidă accesul la alte obiecte de agrement, utilizate de lucrătorii ruşi, - la New-York şi Maryland. Această măsură a fost declarată „drept răspuns la campania de hărțuire a diplomaților americani la Moscova din partea autorităţilor Rusiei”.

În aceeaşi zi, preşedintele SUA Barack Obama a anunţat despre instituirea noilor sancţiuni împotriva SFS, DPI, încă a unui şir de organizaţii, precum şi şase persoane fizice, explicînd aceasta prin atacurile cibernetice asupra sistemului electoral al Statelor Unite din partea Rusiei.

Purtătorul de cuvînt al preşedintelui, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va da un răspuns adecvat la noile sancţiuni. Instituirea măsurilor de răspuns a anunţat-o şi reprezentantul oficial al MAE, Maria Zaharova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав