X 
Cutremure stiri: 505

Timofti solicită de urgență Parlamentului să numească doi judecători la Curtea Constituțională

26 mar. 2013,, 14:00   Politică
2979 1
Foto: infoprut.ro
Președintele Nicolae Timofti a adresat un mesaj Parlamentului, prin care solicită să fie modificată Legea cu privire la Curtea Constituțională și să fie numiți în regim de urgență doi judecători la Curtea Constituțională pentru a debloca activitatea acestei instituții și a-i oferi posibilitatea de a activa în mod normal, relatează NOI.md.

“Chiar dacă legea prevede că ședințele plenare ale Curții Constituționale sînt deliberative, dacă întrunesc condiția de prezență a patru judecători, norma în cauză rămîne nefuncțională, dacă este menținută stipularea că judecătorii să fie „din partea tuturor autorităţilor competente”. Această prevedere cu caracter pur tehnic face imposibilă funcționalitatea Curții Constituționale – unica autoritate de jurisdicție constituțională, și creează artificial blocaje în activitatea ei”, se menționează în mesajul președintelui adresat Parlamentului.

Potrivit lui Timofti, în prezent, Curtea Constituțională este nefuncțională din cauza imperfecțiunii legislației privind mecanismul de numire a judecătorilor acestei instanțe, precum și a modului de convocare a plenului Curții.

În prezent, Curtea Constituţională este nefuncţională, neputînd convoca plenul din lipsă de cvorum, deoarece Parlamentul nu a desemnat doi judecători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав