X 
Cutremure stiri: 505

Autorii a două furturi din biserici au ajuns pe mîna poliției. VIDEO

2 apr. 2013,, 09:00   Societate
4109 0
Foto : arena.md
Doi minori de 14 și 16 ani, originari din Cricova și Dubăsari, au fost reținuți de poliție după ce, în noaptea spre 1 aprilie, au pătruns în biserica din Budești, de unde au sustras circa două mii de lei. Două zile mai înainte, tot ei au pătruns și în biserica din orașul Vadul lui Vodă, de unde au furat bani, două cruci și un coniac, relatează NOI.md.

În momentul cînd au fost reţinuţi, minorii se deplasau cu un taxi din comuna Budeşti spre capitală, avînd asupra lor o sacoşă cu bani în sumă de circa două mii de lei. Tot ei sînt suspectați de oamenii legii și de pătrunderea în biserica din Vadul lui Vodă, de unde au luat circa 900 de lei, din cutia pentru donații și o sticlă de coniac. În ambele cazuri ei au pătruns în interior forţînd geamul cu ajutorul unei răngi metalice.

Audiaţi de poliție, minorii fără loc permanent de trai, anterior cercetaţi pentru furturi şi răpiri de automobile, au declarat că banii sustrași din biserica de la Vadul lui Vodă i-au cheltuit, iar crucile urmau să le vîndă, crezînd că sînt din aur.

Poliţia a sesizat instituţiile abilitate în vederea luării de atitudini. Totodată, pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru furt, care prevede o amendă de la 6 la 20 de mii de lei sau închisoare de pînă la patru ani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав