Cutremure stiri: 505

Clădirea Parlamentului și a Președinției, în 4 ani, ”au fost date în exploatare” de 3 ori

4 apr. 2013,, 10:00   Societate
3066 0
Foto : noi.md
Pe data de 7 aprilie curent se împlinesc patru ani de cînd clădirile Parlamentului și Președinției au fost distruse în urma protestelor în masă. De atunci au fost anunțate mai multe termene de dare în exploatare a edificiilor. Inițial se vorbea despre sfîrșitul anului 2012, apoi sfîrșitul lunii martie curent, iar acum, sfîrșitul anului 2013.

Cauza tergiversării reparațiilor este aceeași – lipsa banilor. Solicitat de NOI.md, antreprenorul general a companiei „Consfirmgrup”, Alexandru Guțu, a declarat că din luna ianuarie, cînd au anunțat că lucrează la finisarea blocului B, sălii de ședințe și intrării în clădire, nu au avut loc mari schimbări. Antreprenorii aşteaptă rectificări la buget, în care să fie prevăzuţi bani pentru reparaţie.

„Dacă vom avea banii necesari, ne-am pus în plan ca, pînă în luna martie, să terminăm prima etapă de reparații”, spunea cu două luni în urmă Guțu.

Potrivit antreprenorului, anul trecut s-au alocat doar 109 milioane de lei din suma necesară de 177 de milioane.

Pentru a doua etapă de construcții, care constituie blocurile A și V, dar și cabinetele deputaților, vor fi necesari bani, alocați din buget.

Cît despre reparația clădirii Președinției nu se cunosc prea multe informații. Solicitată de NOI.md, consultantul principal al Biroului Comunicare și relații cu presa a Cancelariei de Stat, Aurica Jardan, a anunțat că toate detaliile vor fi anunțate sîmbătă, 6 aprilie.

„Noi am întrebat persoanele avizate despre clădirea Președinției. Ei ne-au informat, că toate detaliile vor fi anunțate sîmbătă, cînd jurnaliștii vor fi invitați la fața locului”, a specificat Jardan într-un mesaj expediat pe adresa redacției noastre.

Momentan, circa 200 de muncitori lucrează în două schimburi la reparația clădirii Parlamentului, de luni pînă sîmbătă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав