Cutremure stiri: 501

Spirite încinse în Parlament în legătură cu personalitatea lui Ion Inculeț

5 apr. 2013,, 12:54   Politică
3581 1
Foto : hotnews.md
Discuții aprinse au loc astăzi în cadrul ședinței Parlamentului. Totul a început după ce liberalii le-au solicitat deputaților să țină un minut de reculegere în memoria lui Ion Inculeț, care în 1917 a fost președintele Sfatului Țării al Republicii Democratice Moldovenești, fiind născut pe 5 aprilie.

Astfel, în timp ce liberalii și liberal-democrații au ținut un minut de reculegere, democrații și comuniștii au ezitat să facă acest lucru. Deputatul PL, Valeriu Munteanu, și-a exprimat nemulțumirea că democrații nu l-au comemorat pe Inculeț. “Îmi dau seama că comuniștii nu înțeleg contribuția lui Ion Inculeț, dar pe colegii de la PD nu-i înțeleg. Peste 120 de ani nimeni n-o să-i comemoreze pe democrați”, a spus Munteanu.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, i-a sugerat lui Munteanu să nu le recomande democraților ce să facă. ”Vreau să spun că se ridică la data decedării, dar nu la ziua de naștere. Pentru cel mai mare nacialnic, vreau să spun: să nu luați exemplu de la juristul Dumneavoastră, care citește morală tuturor”, a spus Diacov.

În contextul declarației lui Diacov, deputatul Igor Dodon le-a sugerat democraților să voteze proiectul PSRM privind interzicerea marșurilor unioniste.

“Cei care nu susțin unioniștii sînt agenți KGB”, a spus în replică Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав