X 
Cutremure stiri: 505

Democrații îl fac de neclintit din funcție pe directorul CNA

18 apr. 2013,, 16:44   Politică
4199 3
Foto: tribuna.md
Deputații au exclus un șir de prevederi de lege care prevăd revocarea din funcție a directorului Centrului Național Anticorupție. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură și a fost elaborat de către deputații Partidului Democrat, relatează NOI.md.

Astfel, de acum înainte, directorul CNA nu va putea fi revocat, dacă timp de 2 luni a fost în imposibilitatea de a-și exercita funcția în legătură cu starea sănătăţii, constatată prin examen medical.

De asemenea, a fost exclus și punctul care prevede revocarea în caz de emitere/adoptare a unui act administrativ sau încheierea unui act juridic cu încălcarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese, fapt stabilit prin actul de constatare rămas definitiv.

Directorul CNA nu va putea fi revocat nici dacă a obţinut rezultate negative la testarea integrităţii profesionale sau dacă nu corespunde cerințelor de numire în funcție. Asta deoarece și acest articol a fost exclus din legea cu privire la CNA.

Conform proiectului, directorul CNA va putea fi revocat doar în caz de deces, atingerea plafonului de vîrstă, pronunţarea unei sentinţe definitive de condamnare, nedepunere a declaraţiei de interese personale şi a declaraţiei de venituri şi proprietăţi în modul şi în termenele prevăzute de lege, demisie, incompatibilitate, pierderea cetăţeniei Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав