X 
Cutremure stiri: 501

Percheziţii masive la hoţii de maşini. Generalul Radici, acuzat de favorizarea infractorului | VIDEO

29 apr. 2013,, 17:26   Externe
5714 2
Foto : hotnews.md
Percheziţiile au loc în Bucureşti, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Sibiu şi Alba la membrii unei grupări specializate în furturi şi înşelăciuni cu autoturisme. Generalul de armată Francisc Radici, implicat în scandalul "Case pentru generali" se află printre cei audiaţi alături de un poliţist.

Surse din rîndul anchetatorilor au dezvăluit pentru EVZ că generalul Francisc Radici este acuzat de favorizarea infractorului. De asemenea, peste 25 de persoane au fost ridicate de "mascaţi" şi vor fi audiaţi de poliţiştii de la Furturi Auto şi de procurori. Printre ei s-ar afla şi un poliţist. Numărul celor implicaţi în această reţea este de 28 de persoane, au precizat aceleaşi surse. Din primele informaţii reiese că gruparea era condusă de fratele lui Ştefan Mărgean, zis Fănoiu, liderul hoţilor care i-au furat, în ianuarie 2009, maşina lui Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Steaua Bucureşti. Aceeaşi grupare i-a furat maşina BMW X5 şi fiului lui Viorel Hrebenciuc.

Implicat în scandalul "Case pentru generali", despre care "Evenimentul zilei" a dezvăluit, în exclusivitate, cum cadre militare au luat ilegal case de la Ministerul Apărării Naţionale, generalul generalul Francisc Radici este acuzat şi de apartenenţă la un grup infracţional care se ocupa cu furturi de maşini şi înşelăciuni. Organizaţia infracţională ar avea legături cu gruparea lui Sandu Geamănu.

Din informaţiile anchetatorilor reiese că membrii reţelei se "îndeletniceau" cu furturi, în special de maşini cumpărate în leasing. Prejudiciul estimat de autorităţi este de peste 200.000 de euro.

Sînt efectuate 32 de percheziţii domiciliare în Capitală (19) şi cinci judeţe, respectiv Galaţi (1), Sibiu (1), Iaşi (3), Alba (1), Ilfov (7).

La acţiune participă poliţiştii Serviciului Furturi Auto - D.G.P.M.B., împreună cu poliţişti judiciarişti şi luptători S.A.S. din cadrul Poliţiei Capitalei şi ai celor din judeţele în care au loc percheziţii. La descinderi sînt prezenţi şi ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi luptători S.I.A.S.- I.G.P.R..

Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012 cu ajutorul de specialitate al D.O.S.-I.G.P.R. şi D.I.P.I.

Generalul Francisc Radici şi alte peste 20 de persoane vor fi audiaţi azi, în urma unor percheziţii care au loc în Bucureşti şi cinci judeţe, la o grupare suspectată de furturi de maşini ai cărei membri sînt apropiaţi ai lui Sandu Geamănu, potrivit unor surse din rîndul anchetatorilor.

Generalul în rezervă Francisc Radici a fost pus recent sub învinuire într-un dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu, în care mai sînt cercetaţi generalii Corneliu Dobriţoiu, Traian Pigui, Floarea Şerban, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru şi Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea şi Ionel Vizitiu, precum şi plutonierul Mihaela Matei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав