Cutremure stiri: 502

Tentative de preluare a regiunii Varnița vor mai avea loc – declarație

29 apr. 2013,, 17:38   Politică
6591 6
Foto: noi.md
Fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, califică drept “situație extrem de tensionată incidentul din acest weekend, produs în regiunea Varnița”. Într-un interviu acordat pentru NOI.md, Valeriu Ostalep s-a arătat indignat că autoritățile de la Chișinău nu au întreprins încă nicio măsură în vederea identificării persoanelor care au instalat la Varnița, regiune controlată de Chișinău, patru vagoane care urmau să efectueze așa-zisul control vamal.

“A avut loc o tentativă de preluare a teritoriului care este controlat de noi. Care este persoana cu funcție de răspundere care va organiza o conferință de presă să explice ce exact s-a întîmplat la Varnița? Subiectul acesta este de așa natură, că cetățeanul Timofti, în virtutea funcției pe care o ocupă, era obligat să convoace Consiliul Suprem de Securitate”, a menționat Ostalep.

Potrivit fostului viceministru de externe, un rol la fel de important trebuia să-l joace și directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, care trebuia să ia măsurile de rigoare. „Cred că ar trebui să fie pusă problema privind demisia imediată a directorului SIS. De ce nu au trezit nicio întrebare vagonetele care au fost transportate din Chișinău? Dar de ce SIS-ul nu a cunoscut informații despre unele terțe persoane care vor să intervină să preia regiunea? El era obligat să intervină pentru a neutraliza acest pericol. Noi, de această dată, am văzut cît costă sistemul nostru de securitate”, a spus Ostalep.

Fostul viceministru susține că autoritățile de la Chișinău trebuie să ia măsuri imediate, deoarece situația aceasta se va repeta, iar consecințele vor fi mult mai grave. Oficialul consideră că și înalții oficiali trebuie să efectueze unele vizite pentru a vedea ce se întîmplă în regiune.

Interviul integral cu fostul viceministru al Afacerilor Externe îl puteți urmări în videoul de mai jos.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав