Cutremure stiri: 501

Preşedintele Nicolae Timofti este convins că Parlamentul va acorda vot de încredere guvernului în timpul apropiat

8 mai. 2013,, 12:46   Politică
2393 0
Foto : union.md
Preşedintele Nicolae Timofti este convins că, în viitorul apropiat, Parlamentul "va acorda vot de încredere unui nou guvern, care să continue procesul de aliniere a Republicii Moldova la standardele şi valorile Uniunii Europene". Şeful statului a făcut această declaraţie în timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la serviciul de presă prezidenţial că preşedintele APCE şi-a exprimat îngrijorarea faţă de adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a unor legi, care, în opinia sa, "ar putea periclita parcursul european al Republicii Moldova".

Timofti a dat asigurări că "va studia legile respective şi va lua o decizie în strictă conformitate cu Constituţia".

Şeful statului l-a informat pe Jean-Claude Mignon despre iniţierea unor consultări cu fracţiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Preşedintele moldovean a avut o convorbire telefonică şi cu omologul său român, Traian Băsescu, cu care a discutat despre situaţia politică din R.Moldova.

Potrivit comunicatului, Băsescu a declarat că este important ca deciziile luate de autorităţile Republicii Moldova să nu afecteze procesul de integrare europeană a ţării.

Cei doi şefi de stat au vorbit şi despre necesitatea instituirii la Chişinău a unui guvern, pentru ca procesul de modernizare a Republicii Moldova să continue.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав