X 
Cutremure stiri: 505

De 9 mai, țara va fi împînzită de polițiști

8 mai. 2013,, 16:08   Societate
4015 0
Foto: piataauto.md
Mîine, atît municipiul Chișinău, cît și întreg teritoriul țării, va fi împînzit de polițiști „pentru asigurarea ordinii publice pe parcursul evenimentelor care urmează să se desfășoare de 9 mai”, relatează NOI.md.

Despre aceasta a anunțat azi, în cadrul unei conferințe de presă, şeful Direcţiei generale poliţie, ordine publică a MAI, Marin Maxian. Potrivit lui, ținînd cont de riscul de destabilizare care va fi în această zi, a fost elaborat un plan determinat pentru neadmiterea încălcării ordinii publice.

„La orice eveniment va fi încadrat efectiv polițienesc, menit să asigure evenimentul sau să intervină în caz de destabilizare. În conlucrare cu autoritatea publică locală, organul poliției a stabilit prioritățile și a făcut anumite evaluări. A devenit clar că unele întruniri care vor avea loc vor veni în contradicție cu activitățile planificate cu alți actori”, a declarat Maxian.

Totodată, el a specificat că, în caz de necesitate, persoanele care vor înregistra audio și video evenimentele vor fi abordate de poliție pentru a le oferi înregistrările.

„Poliția are acest drept asigurat de lege și ne vom folosi de el pentru a face claritate în caz de necesitate. Au fost create dispozitive suplimentare în ce privește documentarea procesuală a tuturor acțiunilor”, a menționat Marin Maxian.

De asemenea, el a făcut apel către organizatorii evenimentelor ce urmează să se desfășoare mîine să le comunice polițiștilor care sînt acțiunile pe care urmează să le întreprindă.

„În cazul în care acest lucru nu va fi făcut sau vor fi admise acțiuni care contravin legislației în vigoare sau care au ca scop destabilizarea ordinii publice, încălcarea ordinii publice, moralității publice, întrunirea, la solicitarea reprezentanților administrației publice locale, poate fi încetată”, a declarat Maxian.

Șeful de direcție a specificat că, dacă organizatorii vor ignora legislația în vigoare și vor permite anumite nereguli, vor fi sancționați cu amendă de la 20 pînă la 30 de unități convenționale.

De specificat că și participanții la eveniment riscă sancțiuni cu amendă de la 40 la 50 u.c. sau cu pușcărie pînă la 15 zile, „dacă vor fi depistați că dețin asupra lor obiecte periculoase”.

Potrivit lui Maxian, mîine mai multe grupuri de persoane au solicitat autorizații de la administrația publică locală pentru a desfășura anumite evenimente în legătură cu 9 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав