X 
Cutremure stiri: 505

Au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor din Franța

7 mai. 2017,, 21:15   Externe
3176 1

Francezii și-au ales astăzi viitorul președinte. Emmanuel Macron a fost votat de peste 65% dintre alegători, arată datele preliminare. Pentru contracandidata acestuia, Marinne le Pen, au votat circa 34% dintre cetățeni.

Un fost bancher în vârstă de 39 de ani, Emmanuel Macron este cel mai tânăr președinte ales de la Napoleon încoace.

Emmanuel Macron a părăsit anul trecut Partidul Socialist pentru a-și înființa propriul partid. Formațiunea En Marche!, lansată pe 6 aprilie 2016, în orașul său natal Amiens (Somme), a fost un proiect născut în mare secret, în perioada în care era încă ministru al Economiei. Doar o mână de apropiați fideli au știut că Macron își pregătea practic un start-up, care l-a ajutat să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, scrie Le Parisien.

Cu această mișcare, care are în prezent acum circa 260.000 de membri, Macron a bulversat sistemul politic francez. Adeziunea la partid se face în mod gratuit și online. Aventura a început cu o demonstrație impresionantă, organizată Liegey Muller Pons, un start-up specializat în strategii electorale, care a lucrat și la campania lui François Hollande, în 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав