Cutremure stiri: 505

PLDM: Spicherul trebuie ales odată cu votarea guvernului

21 mai. 2013,, 16:10   Politică
3530 3
Foto: europalibera.org
Deputatul Liberal Democrat, Valeriu Ghilețchi, susține că deputații trebuie să alegă un președinte de parlament odată cu învestirea noului guvern. El afirmă că aceasta este o practică firească, deoarece înseamnă constituirea unei majorități parlamentare care urmează să aleagă noul guvern și președintele Parlamentului, relatează NOI.md.

Cît privește faptul că magistrații Curții Constituționale au reiterat inadmisibilitatea permanentizării situaţiilor de interimat, Valeriu Ghilețchi a spus că, într-adevăr, legiuitorii trebuie să facă astfel ca asigurarea interimatului să fie efectuată într-un termen cît mai restrîns. Asta pentru a exclude în viitor crearea vidului de putere, cînd persoana care deține interimatul nu poate exercita atribuțiile cu care este împuternicit doar președintele Parlamentului.

Curtea Constituțională a decis că adoptarea de către Parlament a unor norme prin care se instituie interimatul funcției de președinte al Parlamentului nu contravine normelor constituţionale. Totuși, Curtea a reiterat inadmisibilitatea permanentizării situaţiilor de interimat, inclusiv a funcţiei de preşedinte al parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав