Cutremure stiri: 505

Roverul Curiosity a forat într-o nouă rocă, pe Marte. Ce caută robotul pe Planeta Roşie

23 mai. 2013,, 08:33   Ştiinţă şi IT
2732 0
Foto : vlasti.net
Agenţia spaţială americană a anunţat că roverul autonom Curiosity a forat într-o nouă rocă pe Marte, cea de-a doua operaţie de forare realizată de acest vehicul de explorare.
Roverul va transfera puţin praf rezultat din forare în laboratorul său intern unde va fi analizat în cursul acestei săptămîni, scrie Agerpres.

Forarea ce a avut loc duminică a reprezentat prima activitate importantă desfăşurată de Curiosity în cadrul misiunii sale pe Marte după o pauză de aproape o lună.

Noua rocă în care a forat se află la aproximativ 3 metri de prima rocă forată în urmă cu trei luni. O analiză preliminară a materialului rezultat din forarea în prima rocă a oferit dovezi ale existenţei în trecutul îndepărtat al planetei a unui mediu în care ar fi putut să se dezvolte viaţa primitivă.

Materialul recoltat de la cea de-a doua forare va fi analizat pentru a verifica rezultatele obţinute de la prima forare.

În curînd roverul Curiosity va părăsi poziţia în care se află şi va începe drumul spre destinaţia sa ultimă pe Marte, un munte care se înalţă din craterul în care se află.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав