Cutremure stiri: 505

Apple a pierdut lupta cu Samsung

6 iun. 2013,, 08:28   Ştiinţă şi IT
3866 0
Foto : onlyfacts.ucoz.com
Apple a pierdut un proces cu Samsung, pe marginea disputei privind un brevet de invenție.

ITC (International Trade Commission) a stabilit ca Apple a încălcat patentul Samsung, însemnînd că unele modele mai vechi de iPad ți iPhone nu mai pot fi vîndute în Statele Unite ale Americii.

Brevetul de invenție se referă la tehnologia wireless 3G și capacitatea de a transmite mai multe servicii în mod optim, în același timp.
Apple a precizat că va contesta în instanța decizia ITC. Această decizie poate fi revocată doar printr-un ordin al președintelui SUA, în decursul a 60 de zile.

Decizia se află în contradicție cu cea a judecătorului ITC, James Gildea, care a declarat, în luna septembrie 2012, că Apple nu a încălcat patentele Samsung.

"Considerăm că determinarea ITC a confirmat istoria Apple de furturi a inovațiilor tehnologice patentate de Samsug", se arată într-o declarație a Samsung.

ITC a stabilit suspendarea tuturor importurilor și vînzărilor de modele de către AT&T, vizate fiind iPhone 4, iPhone 3, iPhone 3GS, precum și iPad 3G și iPad 2 3G. Unele din dispozitive nu mai sînt vîndute în SUA.

Deciziile de restricționare a importurilor luate de ITC vor fi revizuite de insuși președintele Barack Obama; acesta poate schimba decizia, deși este puțin probabil că o va face.

Apple poate vinde în continuare modelele respective, în perioada de 60 de zile. "Decizia de astăzi nu are niciun impact privind disponibilitatea produselor Apple în SUA", a declarat purtătoarea de cuvînt a Apple, Kristin Huguet.

Cele două mari companii tehnologice sînt implicate în procese în zece țări. Analiștii spun că Apple dorește să limiteze creșterea popularității sistemului de operare Android de la Google. Drept rezultat, producătorii smartphone-urilor cu Android, precum Samsung și HTC, s-au implicat în procese.

Într-un proces separat privind patentele, desfășurat în SUA, la nivelul lui 2012, Samsung a fost obligat să plătească un miliard de dolari, pe fondul încălcării unor patente, valoare care a scazut la 598,9 milioane dolari.

Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Totuși, afacerea Apple-ului este mai profitabilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав