Cutremure stiri: 501

DEPUTAŢII şi MINIŞTRII în şedinţă. Vezi ce spune Corman şi Leancă

11 iun. 2013,, 17:13   Politică
3071 2
Foto : noi.md
Membrii Cabinetului de Miniștri, împreună cu prim-ministrul, Iurie Leancă, conducerea Parlamentului și comisiile parlamentare s-au întrunit în cadrul unei şedinţe comune relatează NOI.md. După şedinţa care s-a desfăşurat cu uşile închise, atît prim-ministrul, cît şi preşedintele Parlamentului au declarat că au discutat despre priorităţile Legislativului şi a Executivului pentru sesiunea de primăvară-vară.

„Am constatat că este o lipsă sau insuficiență de comunicare între Guvern și Parlament. Am decis să stabilim o comunicare mai strînsă. Există anumite cozi în Parlament și Executiv. Discuția de azi ne permite să facem o inventariere ca să vedem care proiecte sînt prioritare. Vom continua în aceeaşi manieră, în ritmuri accelerate, pentru ca să revenim cît mai repede în albia stabilităţii”, ‒ a declarat premierul Iurie Leancă.

La rîndul său preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a spus că organizarea unor ședințe comune Guvern-Parlament ar putea deveni o tradiție. Membrii opoziţiei nu au fost prezenţi la şedinţă, iar Corman a spus că dînşii au fost invitaţi, dar că nu au venit la ședință.

„Cu părere de rău nu i-am avut astăzi. Îmi iau responsabilitatea să găsesc dialogul cuvenit cu acești președinți de comisii. Sper la următoarele ședințe să participe și ei”, ‒ a declarat Corman.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a convenit ca toate proiectele aprobate de Guvern să fie mai fie votate încă o dată în Parlament. Asta deoarece o parte din ele nu au putere juridică, întrucît aflarea lui Vlad Filat în funcţie a fost declarată neconstituţională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав