Cutremure stiri: 501

Marinuța reacționează: Afirmaţiile unor actori politici şi analişti sînt eronate

20 iun. 2013,, 16:55   Politică
2926 1
Foto : noi.md
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, dezminte afirmaţiile unor actori politici şi analişti precum că ar face declarații războinice. ”Constat că declaraţia mea din 19 iunie curent este interpretată absolut eronat de unii actori politici şi propagandişti, care au drept scop sfidarea adevărului şi intereselor de securitate naţională”, a declarat acesta, relatează NOI.md.

Cu privire la tensiunile generate de către administraţia neconstituţională de la Tiraspol prin decretarea unei pretinse graniţe pe Nistru, ministrul Apărării a precizat că această situaţie nu poate conduce la o nouă confruntare militară.

”Vom atinge acest obiectiv prin mijloace exclusiv paşnice, în temeiul dreptului internaţional, al suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova – principii împărtăşite de toţi participanţii la formatul de negocieri "5+2". În acelaşi timp, ca şi responsabil de politicile de apărare ale statului, am apreciat starea de fapt a Armatei Naţionale, ca una de a fi gata în orice moment să facă faţă misiunii sale de bază. Observ că anume această constatare firească a stării de pregătire este interpretată de unii, total aiurit, ca şi declaraţii războinice”, a subliniat Vitalie Marinuța.

În contextul declarațiilor lui Marinuța, deputații din Partidul Liberal, cei din Partidul Comuniștilor și din Partidul Socialiștilor i-au solicitat astăzi ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, să-și dea demisia de onoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав