Cutremure stiri: 505

Corman dă asigurări: Clădirea Parlamentului va fi gata pînă la finele anului

15 iul. 2013,, 11:27   Politică
2199 4
Foto: tribuna.md
Pînă la finele acestui an deputații și-ar putea relua activitatea în clădirea Parlamentului, devastată în timpul protestelor din 7 aprilie 2009. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul unui briefing privind rezultatele sesiunii de primăvară-vară a Legislativului, relatează NOI.md. Asta după ce anterior autoritățile și-au propus drept obiectiv încheierea lucrărilor de construcție la finele anului 2012.

Igor Corman a menționat că reparația clădirii va fi posibilă datorită deciziei de a optimiza unele cheltuieli.

“Pentru noi este important să avem ședințele, să nu depășim resursele financiare. Nu am putut să ne permitem să fie alocații suplimentare. Ne vom limita la unele chestii care vizează echipamentul mai modern. Vom face minimul necesar, dar ca să reușim totul”, a spus Igor Corman.

Președintele Parlamentului a specificat că de condiții mai bune în clădirea nouă vor dispune nu doar aleșii poporului, dar și reprezentanții mass-media, clădirea fiind dotată cu echipament tehnic corespunzător pentru efectuarea filmărilor.

Sediile Parlamentului şi Preşedinţiei au fost distruse în 2009, în timpul evenimentelor din 7 aprilie, iar în 4 ani ”au fost date în exploatare” de 3 ori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав