Cutremure stiri: 501

Expert despre raportul IGP: Informații de ochii lumii

23 iul. 2013,, 15:42   Societate
2915 1
Foto: flux.md
Raportul de activitate al Inspectoratului General de Poliție pentru prima jumătate a anului curent prezintă date mult mai mici decît cele reale. Declarația aparține fostului viceministru al Afacerilor Interne, Ghenadie Cosovan, și a fost făcută pentru NOI.md.

Ex-viceministrul a subliniat că în realitate numărul infracțiunilor în creștere este triplu față de cel anunțat de IGP. ”Datele prezentate de Bodrug sînt de ochii lumii, nu este redată situația reală. Cu părere de rău, nu este o creștere doar de 7,3%, ci este una mult mai mare – de pînă la 20%. În mare parte, infracțiunile se scot din evidență. Zilnic sînt contactat de cetățeni din teritoriu care îmi confirmă acest lucru”, a precizat Ghenadie Cosovan.

În opinia expertului, majorarea numărului de infracțiuni este cauzat de destabilizarea procesului de profilaxie a infracționalității și de descoperire a infracțiunilor odată cu introducerea noilor modificări. ”Cu așa-zisa reformă, practic s-a destabilizat procesul care avea loc. Dacă anterior în fiecare sat era cîte un inspector, acum, după reformare, un inspector este responsabil de cîteva sate”, a menționat Ghenadie Cosovan.

Ieri, 22 iulie, Inspectoratul General de Poliție a anunțat că în prima jumătate a anului curent a crescut numărul infracțiunilor cu caracter ușor și mai puțin grav – 7,3%. În total au fost înregistrate 17 514 infracțiuni, dintre care cele mai multe în Chișinău, Bălți, Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав