Cutremure stiri: 501

SUA. Incendiu pe o plaformă de gaze naturale din Golful Mexic (VIDEO)

24 iul. 2013,, 16:06   Externe
2125 0
Foto : gudok.ru
O platformă de gaze naturale din largul statului american Louisiana a luat foc, aseară, la doar cîteva ore după ce 44 de muncitori au fost evacuaţi în siguranţă, în urma unei erupţii de gaze.

Nu au fost raportaţi răniţi în urma incendiului, ale cărui cauze sînt încă necunoscute, a precizat pentru agenţia de presă purtătoarea de cuvînt a Biroului pentru siguranţa şi protecţia mediului (BSEE), Eileen Angelico.

Erupţia de gaze de pe platforma din Golful Mexic, care nu se afla încă în producţie, a fost anunţată în cursul dimineţii de marţi.

BSEE a indicat anterior că la faţa locului a fost trimisă o navă pentru stingerea incendiilor cu apă şi spumă.
Paza de coastă a restricţionat traficul maritim pe o suprafaţă de 500 de metri în jurul platformei ieri, iar Administraţia federală a Aviaţiei a interzis traficul aerian la o înălţime de sub 600 de metri deasupra zonei afectate.

Oficialii americani au subliniat faptul că incidentul nu va avea aceleaşi efecte devastatoare pentru mediu precum explozia din 2010 a unei platforme British Petroleum, Deepwater Horizon, în largul coastei Louisianei, care a ucis 11 muncitori şi a provocat deversarea a milioane de litri de petrol în Golful Mexic.

Acesta din urmă a fost cel mai grav dezastru ecologic din istoria Statelor Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав