X 
Cutremure stiri: 501

În republică vor fi create circa 120 de stații de pompieri și salvatori

10 aug. 2013,, 15:30   Societate
2859 0
Foto: adevarul.ro
În diferite localităţi rurale ale R. Moldova urmează a fi create în viitor circa 120 de stații de pompieri și salvatori. Obiectivul este prevăzut în cadrul unui Program de consolidare a Serviciului salvatori şi pompieri, aprobat de Guvern în martie, anul curent, transmite NOI.md.

Stațiile vor fi dotate cu o autospecială de intervenție în situații excepționale și vor deservi mai multe localități învecinate. Dacă în prezent salvatorilor le trebuie cel puțin o oră pentru a ajunge la destinație, noile stații le va scurta acestora timpul pierdut pe drum pînă la 15 minute.

Pînă în prezent, pe teritoriul țării au fost deja inaugurate 10 stații în diferite localități ale republicii. Ultima a fost deschisă chiar în această săptămînă în satul Drăgănești, raionul Sîngerei, și deservește 8 localități.

Prezent la ceremonia de inaugurare, prim-ministrul Iurie Leancă a felicitat sătenii și le-a urat mult succes salvatorilor. ”Este o inițiativă absolut necesară pentru salvarea vieților omenești și a bunurilor agonisite”, a declarat premierul.

În total, pînă la finele anului curent se preconizează a fi date în exploatare încă 3 posturi similare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав