X 
Cutremure stiri: 505

În Moldova, femeile sînt mai des supuse traficului de fiinţe umane

12 aug. 2013,, 10:38   Societate
3767 0
Foto : noi.md
De la începutul anului curent, în Moldova au fost înregistrate 141 de cazuri de trafic de fiinţe umane. 85% dintre victime au fost femei. Despre aceasta s-a comunicat vineri, în cadrul conferinţe dedicate egalităţii de gen.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la datele Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, timp de jumătate de an, 673 de femei, 14 copii şi 143 de bărbaţi au fost victime ale violenţei domestice. Au fost recunoscuţi vinovaţi 764 de bărbaţi şi 52 de femei.

Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului "Parteneriat pentru Dezvoltare" consideră că de femei este nevoie atît în armată, cît şi în alte structuri de forţă.

"Femeile, cel mai des, sînt supuse violenţei. Unei femei îi este mult mai uşor să i se plîngă unei alte femei. Unei femei îi va fi mai greu să povestească unui bărbat despre faptul că a fost bătută sau violată", consideră el.

Reprezentanta Serviciului Pază de Stat, Irina Vulpe, a îndemnat tinerele femei să vină să activeze în această sferă.

"Nu este atît de complicat cum pare la prima vedere. Pot să spun, din propria experienţă, că este o profesie foarte interesantă. Deocamdată, eu sînt unica femeie – agent de pază de corp din Moldova", a spus ea.

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a remarcat că în ultima perioadă a crescut numărul femeilor încorporate în armată. Dacă în 2009, 19 % din numărul militarilor în bază de contract erau femei, astăzi, acest indice este de 31 %.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав