Cutremure stiri: 508

Guvernul a aprobat normele de vînzare a cărnii de pasăre

15 aug. 2013,, 14:40   Economie
3458 1
Foto: noi.md
Guvernul Republicii Moldova a aprobat ”Norma sanitar-veterinară de stabilire a cerințelor de comercializare a cărnii de pasăre”, transmite NOI.md. Documentul a fost elaborat de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare pentru asigurarea unui grad înalt de protecție a consumatorului, precum și pentru transpunerea parțială a cerințelor europene în domeniu și armonizarea legislației Republicii Moldova cu standardele europene în ceea ce privește siguranța alimentară.

Actul normativ stabilește condițiile de vînzare a cărnii de pasăre, el va permite asigurarea pieței interne cu produse de calitate și sigure, eliminarea barierelor tehnice pentru facilitarea comerțului liber al cărnii de pasăre între Republica Moldova și țările cu care aceasta a încheiat acorduri comerciale.

În special, documentul stabilește norme despre aspectul, greutatea, modalitatea de aplicare a denumirii sub care produsele respective ar trebui comercializate, indicarea opțională a modului de creștere, sacrificare, a metodei de refrigerare, a condițiilor de depozitare, etichetare și transportare a anumitor tipuri de carne de pasăre, precum și regularitatea verificărilor.

Se preconizează că introducerea regulamentului în practică va duce la un nivel mai ridicat de protecție a consumatorilor, iar armonizarea legislației Republicii Moldova cu cea europeană va rezolva problema diferențelor dintre reglementările interne pentru carnea de pasăre, care pot obstrucționa comerțul liber cu acest produs, precum și crea concurență neloială. Etichetarea cărnii de pasăre va permite utilizatorului să obțină o informație clară și obiectivă cu privire la produs și va asigura comercializarea liberă a acestuia atît în țară, cît și în străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав