X 
Cutremure stiri: 505

Expert despre vizita lui Rogozin: Vine să încurajeze separatismul în stînga Nistrului

26 aug. 2013,, 10:00   Politică
5062 5
Foto : noi.md
Vizita vicepremierului rus, Dimitri Rogozin în R. Moldova este apreciată diferit de experți. Dacă Anatol Plugaru o consideră binevenită, Vasile Croitoru o califică drept inoportună și provocatoare, transmite NOI.md.

Anatol Plugaru a subliniat pentru NOI.md că era și de așteptat această vizită, în condițiile în care R. Moldova se apropie tot mai mult de summitul de la Vilnius. ”Acest oficial rus va face tot posibilul pentru a ne menține în sfera de influență a Federației Ruse pentru că ei au interes în Transnistria. Eu consider că vizita lui Rogozin în R. Moldova este binevenită. De ce? Anume acum avem prilejul de a discuta cu partea rusă și a trata cît mai urgent problema transnistreană”, a precizat Anatol Plugaru.

Pe de altă parte, Vasile Croitoru a menționat pentru NOI.md că vizita lui Dimitri Rogozin afectează în primul rînd sărbătoarea independenței R. Moldova. ”Vizita dată coincide cu așa numita sărbătorire a independenței regiunii transnistrene. Astfel, Rogozin vine să umbrească în totalitate evenimentul de baza al statului. El vine să încurajeze în continuare forțele ostile ale statului R. Moldova. Diplomația moldovenească trebuia să discute foarte dur cu Federația Rusă pentru a anula această vizita”, a specificat Vasile Croitoru.

Vicepremierul Federației Ruse urmează să efectueze o vizită oficială în R. Moldova pe data de 2 septembrie curent. În cadrul acesteia, oficialul rus urmează să se deplaseze și la Tiraspol pentru întrevederi cu presupusa administrație a rmn.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав