X 
Cutremure stiri: 501

Patriarhul Kirill va pleca la Tiraspol cu elicopterul şi va ateriza pe stadion

5 sep. 2013,, 12:35   Societate
3970 0
Foto: telegrafist.org
După ce a fost făcut public programul final al vizitei Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, la Chişinău, Tiraspolul a anunţat despre programul său.

Potrivit Agenţiei "Infotag", programul a fost prezentat în cadrul unui briefing de către Arhiepiscopul de la Tiraspol şi Dubăsari, Sava, care a anunţat că Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse va sosi în Transnistria duminică, la ora 17.30, cu un elicopter, pus la dispoziţie de o parte terţă, şi va ateriza pe stadionul municipal din Tiraspol. "Înaltpreasfinţitul va vizita, în primul rînd, Catedrala Naşterii lui Hristos, unde va oficia un serviciu divin, la ora 18.00. Pentru acei care vor avea posibilitate să intre în Catedrală, în piaţa din centrul Tiraspolului vor fi instalate 2 ecrane mari, unde vor fi transmise în direct serviciile divine", a spus Arhiepiscopul.

Potrivit informaţiilor arhiepiscopului, Patriarhul va cina, alături de oficialii transnistreni, în sediul administraţiei eparhiale. Oaspetele va petrece noaptea în hotelul "Rusia".

Luni dimineață, el va vizita cimitirul sinodal, unde se înalţă mănăstirea "Sveato-Vedensko-Pahomiev", unde se va întîlni cu maicile şi va sfinţi crucile, pregătite pentru a fi înălţate pe cupola mănăstirii, peste două săptămîni. De asemenea, vor fi sfinţite şi icoanele pictate de călugării de la Sfîntul Munte Athos.

Conform programului, la ora 10.00, Patriarhul Kirill va ţine un discurs în faţa cetăţenilor transnistreni în piaţa din centrul Tiraspolului, care va dura 40 -45 de minute.

"Şefii administraţiilor raionale au primit ordin să pună la dispoziţie cîte 10 autobuze pentru cetăţenii, care doresc să asiste la întîlnirea cu Sfîntul Părinte desfăşurată la Tiraspol. Aşa-zisul preşedinte al Transnistriei, Evgheni Şevciuk, a însărcinat structurile de profil să simplifice trecerea frontierei, dacă vor fi cereri din partea Ucrainei şi Republicii Moldova", a spus Arhiepiscopul Sava.

După aceasta, Patriarhul va merge în localitatea Chiţcani din raionul Slobozia pentru a oficia un serviciu divin la Mănăstirea de călugări "Înălţarea Domnului Novo Neamţ". La ora 12.00, el va vizita Templul "Sf. Alexandru Nevski" de pe teritoriul cetăţii din Bender, unde va susţine o rugăciune scurtă, va sfinţi monumentul lui Alexandru Nevski şi va ţine un discurs în faţa locuitorilor oraşului Bender.

Programul vizitei se va încheia cu o cină, organizată cu ocazia vizitei distinsului oaspete, oferită de liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk. Întoarcerea Patriarhului la Chişinău este programată pentru ora 15.00.

Arhiepiscopul Sava a accentual în mod deosebit, că "această vizită nu are conotaţie politică, Patriarhul a venit la popor".

Vizita Patriarhului Kirill în Moldova este preconizată pentru zilele de 7 - 9 septembrie. Ea are loc în contextul împlinirii a 200 de ani de la fondarea Episcopiei de la Chişinău. Patriarhului rus a vizitat ultima dată Chişinăul în anul 2011, atunci el a promis că data viitoare va vizita şi Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав