Cutremure stiri: 501

Angajați ai aeroportului puși sub acuzare. Luau bani de la pasageri pentru a le facilita trecerea frontierei

30 sep. 2013,, 10:04   Societate
2016 0
Foto: airport.md
Cinci colaboratori ai Aeroportului Internaţional Chişinău sînt acuzaţi de abuz de serviciu. Potrivit Procuraturii anticorupţie, inculpaţii primeau sistematic de la pasagerii curselor internaţionale mijloace băneşti pentru a nu le crea impedimente la trecerea frontierei de stat, transmite NOI.md.

Urmare a investigațiilor s-a constatat că poliţiştii invitau pasagerii într-un birou de serviciu, unde li se comunica despre depistarea unor încălcări sau neregularităţi în acte. Pentru a nu le crea probleme artificiale, poliţiştii primeau de la aceștia sume de la 5 la 20 de euro. În cazul în care într-adevăr existau temeiuri pentru a nu permite trecerea pasagerilor, inculpaţii primeau cîte 250 de euro.

Poliţiştii au fost eliberaţi din funcţii. Judecătoria sectorului Botanica le-a aplicat la trei dintre aceştia amenzi cuprinse între 3 mii şi 6 mii de lei, iar celorlalţi – cîte 2 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe termen de probă de 2 ani, cu privarea de dreptul de a activa în organele de drept timp de 5 ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав